Categories Menu

Posted in Articole

10 lucruri pentru o zi de luni

luniNu de mult, am citit un articol interesant despre obiceiurile pe care le au oamenii de succes pentru începutul de săptămână. Nici eu nu sunt un mare fan al zilei de luni dar am folosit trucurile de mai jos şi funcţionează! O să rezum şi o să parafrazez pentru tine:

1. Trezeşte-te devreme! Ce însemnă devreme? Depinde de tine şi de organismul tău. Unii spun… 6 dimineaţa, alţii… 8 dimineaţa. Există şi aşa-zisa oră magică 5-6 a.m.. Sfatul meu este să încerci mai multe variante. Experimentează diverse ore de trezire, alături de diferite activităţi pentru orele matinale, iar corpul îţi va spune ce e mai bine pentru el.

2. Aminteşte-ţi de minunatul week-end care tocmai a trecut! Dacă vrei să ai o săptămână productivă şi un început cât mai energic, oferă-ţi momente plăcute în week-end. La urma urmei pentru asta sunt zilele libere. Să te odihneşti şi să îţi încarci bateriile cu energie pozitivă care să te ţină cel puţin încă 5/6 zile.

3. Exerciţii fizice! Dacă tot te-ai trezit devreme oferă-ţi şansa de a avea un tonus excelent. Poate nu ai timp să mergi la sală sau să alergi, dar îţi poţi aminti de orele de educaţie fizică. Dacă memoria nu te ajută foloseşte un filmuleţ cu câteva exemple de mişcări revigorante.

4. Fii recunoscător! E destul de uşor să pici într-o extremă negativă lunea după ce ai avut doar 48 de ore libere, în care ai avut o grămadă de lucruri de făcut iar timpul a zburat mult prea repede. E momentul să îţi aminteşti de lucrurile frumoase: de realizări, de micile bucurii, de cei dragi şi să laşi sentimentele şi gândurile pozitive să te însoţească toată săptămâna.

5. Diversifică! Ascultă un gen de muzică nou, schimbă postul de radio sau îmbracă-te un pic diferit, încearcă o aromă nouă, orice te poate face să te simţi altfel. O mică schimbare a obiceiurilor şi un pic de noutate te vor ajuta să te bucuri de o zi de luni!

6. Un pic de ordine… Uneori lucrurile care par simple sunt cele mai importante. Nu poţi fi creativ şi nu poţi avea o atitudine pozitivă într-un spaţiu aglomerat şi neprietenos. Oricât de mult te-ai grăbi Vinerea să o ştergi de la birou încearcă să laşi lucrurile în ordine, astfel încât lunea să nu ai nevoie decât de un mic retuş. Nu de alta dar ştiu că eşti un om ocupat şi ai timp să faci dezordine până vineri.

7. Verifică inbox-ul! În speranţa că ai stat departe de calculator şi telefon tot week-end-ul, verifică-ţi mesajele cu grijă pentru a nu rata ceva important. Oferă răspunsuri acum pentru că mai târziu vei avea mult de lucru.

8. Planifică-ţi săptămâna! Nu uita că oamenii de succes sunt oameni ocupaţi. Stabileşte câteva priorităţi, adaugă activităţi cotidiene şi lasă nişte goluri pentru situaţii neprevăzute.

9. Începe cu… începutul! Chiar dacă în capul listei se află ceva mai puţin plăcut, nu lăsa pe mai târziu. Rezolvă acum lucrurile dificile pentru ca mai târziu să te poţi bucura pe deplin.

10. Planuri pentru… week-end! Deşi poate pentru unii luni seara e cam devreme, ai putea să schiţezi câteva planuri pentru următorul week-end. Marţi îl completezi. Miercuri îl discuţi cu prietenii sau familia. Joi îl definitivezi şi uite că e iarăşi week-end!

O zi de luni excelentă şi o săptămână productivă!

Share