Categories Menu

Curs Formare de Formatori

Durata : 6 zile, 3-9 Februarie 2014

Înscrie-te acum!

Localitate: București
Obiectivul cursului este de a pregati participanții pentru ocupația de Formator  (cod COR 242401, cod COR vechi 241205).  Obtinerea certificării va da dreptul absolvenţilor de a practica meseria de Formator.

Dacă iti dorești sa devii trainer sau dacă ai deja experință in domeniu, dar nu ai calificarea de Formator, inscrie-te acum la cursul de Formator. Datorită carecterului practic, cursul te va ajuta să- ți fixezi cu ușurință cunoștințele și să iți dezvolți rapid abilitățile pentru a fi un trainer de sucess.

TEMATICA CURSULUI:

 • Determinarea nevoilor de instruire şi formare;
 • Lucrul cu flipchartul şi videoproiectorul;
 • Stabilirea obiectivelor de învătare;
 • Tehnici de prezentare (elemente verbale şi nonverbale);
 • Controlul emoţiilor;
 • Livrarea unei prezentări;
 • Situaţii practice în training;
 • Gestionarea dinamicii grupului;
 • Gestionarea situaţiilor dificile;
 • Stilul trainerului;
 • Oferirea feedbackului;
 • Evaluarea sesiunii de instruire.

 ABILITATI DOBÂNDITE:

La finalul acestui training participanţii:

 • Vor şti să identifice necesităţile de instruire;
 • Vor şti să folosească limbajul verbal, limbajul nonverbal şi paraverbal în favoarea lor;
 • Vor şti să administreze situaţii dificile de livrare (ex. grupe de cursanţi neintersaţi de învăţare);
 • Vor şti să aleagă informaţia relevantă pentru obiectivele de instruire;
 • Vor şti să construiască activităţi care să ducă la îndeplinirea obiectivelor de instruire;
 • Vor şti să faciliteze învăţarea pe parcursul şi după finalul programului de prezentare/instruire;
 • Vor şti să evalueze programul de prezentare/instruire pe baza unor criterii relevante;
 • Vor şti să facă rapoarte de instruire relevante pentru o companie;
 • Vor şti să organizeze programele de prezentare/instruire.[/box]

CUI SE ADRESEAZĂ CURSUL „ FORMATOR ” ?

 • Persoanelor care vor să profeseze în domeniul serviciilor de formare profesională, respectând cerinţele UE privind cadrul european pentru asigurarea calităţii în educaţie şi formare profesională.
 • Trainerilor cu experienţă în domeniul livrării serviciilor de formare profesională, care vor să obţină acreditarea CNFPA.
 •  Instructori, profesori, traineri care vor să îşi îmbunătăţească abilităţile de formare.
 •   Persoanelor care iși doresc o carieră in training

DE CE  „ FORMATOR ” ?

1. Pentru că va fi un curs foarte aplicat;

2. Este în concordanţă cu noul standard ocupaţional din 2007 (este acreditat);

3. „ Începând cu data de 1 ianuarie 2010, pentru a fi autorizaţi furnizorii de formare profesională trebuie să facă dovada că realizează programele de formare profesională cu formatori care au pregătirea pedagogică specifică formării profesionale a adulţilor şi pregătirea de specialitate corespunzătoare programei de pregătire.” (art. 23, alin. 1 din OG 129/2000)

METODA DE LUCRU

In cadrul cursului se folosesc  metode moderne de instruire bazate pe aplicabilitate imediată. Ponderea activităților este 70 % aplicații practice și 30 % teorie. Din metodele folosite menționăm: expunere, discuțiile dirijate, discuții în grupuri mici, studii de caz, joc de rol, chestionare, materiale video, dezbateri, simulări și exerciții. Acestă metodă de predare axată pe practică și interactivitatea din cadrul cursului permite însușirea rapida a cunoștințelor si dezvoltarea abilităților unui trainer de succes.

 TAXA DE PARTICIPARE

Taxa de participare este de 350 lei (include toate taxele)

CE INCLUDE TAXA DE PARTICPARE ?

   • activitatea de training;
   • fişele de lucru;
   • foi flipchart, coli şi markere;
   • ecusoanele pentru participanţi;
   • examenul de certificare;
   • diploma acreditată CNFPA;
   • soft coffe break : apa, ceai , ness, 3 in 1.

CUM MA ÎNSCRIU?

Înscrierea se face online, apasand butonul Înscrie-te acum.  Înscrie-te acum! În această etapă vă vor fi solicitate datele de facturare și datele de contact ale participanților. Dupa finalizarea înscrierii veți primi pe e-mail factura proforma împreună cu modalitățile de plată.

CUM, CAND  SI UNDE POT SA PLATESC?

Puteti sa platiti la orice sucursala BCR din Bucuresti sau din tara sau puteti plati prin transfer online daca aveti un card bancar care are optiunea de plati online ( nu puteti plati direct cu cardul, ci doar daca aveti un token atasat cardului ). Daca platiti la banca sa aveti la dumneavaostra buletinul si factura proforma pe care ati primit-o pe e-mail.

Temenul de plata este de 7 zile de la emiterea facturii proforme.

CERTIFICARE CURS

La absolvirea cursului se obţine:

1. Un certificat de absolvire şi un supliment descriptiv pentru specializarea ”Formator”, eliberat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse conform modelului alăturat. Pentru susţinerea examenului participanţii trebuie să aibă studii superioare. Diploma este utilă mai ales în vederea exercitării profesiei de Formator.

2. Un certificat de participare emis de Soft Skills Training  conform modelului de mai jos. În esenţă, diploma dovedeşte intenţia dumneavoastră de dezvoltare şi perfecţionare pe un anumit domeniu, importante fiind însă lucrurile învăţate la curs. Diploma are valabilitate juridică în raport cu eventualii angajatori, terţi, acestea reprezentând în sine un punct în plus în CV-ul dumneavoastră.

3. Un supliment Europass la Ceritificatul profesional. Suplimentul la certificatul profesional, parte a Portofoliului Europass, este un document care prezintă într-o formă standardizată și explică informațiile continute în certificatele de competența profesională eliberate de instituțiile acreditate (formatori autorizați). Documentul este util pentru cei care doresc să urmeze cursuri (de specializare, calificare, recalificare) sau pentru angajare (mai ales cand e vorba de o instituție de educație/formare sau de un angajator dintr-o altă tara europeană) și trebuie să prezinte documente cu privire la educația/formarea anterioară.

UNDE ESTE RECUNOSCUT CURSUL?

Programul este certificat de Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Inovării, Tineretului şi Sportului şi este autorizat de Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor – CNFPA.

Programul de formare profesională se finalizează cu un examen de absolvire organizat în conformitate cu Ordinul nr. 501/5.253/2003 al Ministrului Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei şi al Ministrului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, pentru aprobarea Metodologiei certificării formării profesionale a adulţilor. Certificatele eliberate la absolvirea cursurilor au regimul actelor de studii şi sunt recunoscute la nivel naţional de către Ministerul Muncii, Familiei si Egalităţii de Şanse si de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, conform Ordonanţei Guvernului României nr.129 din 2000.

Pentru recunosterea internaţională a certificatelor CNFPA eliberate după finalizarea cursului este necesară apostilarea (recunoscute în ţări semnatare ale Convenţiei de la Haga – 1961) sau supralegalizarea (recunoscute în ţări nesemnatare ale Convenţiei de la Haga).

DESPRE EXAMENUL DE CERTIFICARE

Examenul de certificare constă într-o probă teoretică (test grilă) și o probă practică (aleasă din tematica trainingului). Comisia va fi una mixtă formată din reprezentanți CNFPA și reprezentanți ai Soft Skills Training. Datorită metodelor de lucru utilizate pe toată perioada de desfășurare a cursului , până acum rata de promovabilitate a participanților la cursuri a fost de 100 %. Ulterior finalizării cursului, certificatul de absolvire însoțit de suplimentul descriptiv ce vă confirmă competențele dobândite, va putea fi ridicat de la sediul Soft Skills Training, chiar în zilele imediat următoare (aproximativ 7 zile).

CUM MA ÎNSCRIU?

Înscrierea se face online, apasand butonul Înscrie-te acum.   Înscrie-te acum! În această etapă vă vor fi solicitate datele de facturare și datele de contact ale participanților. Dupa finalizarea înscrierii veți primi pe e-mail factura proforma împreună cu modalitățile de plată.

LOCUL , DATA ȘI ORELE DESFĂȘURĂRII CURSULUI 

Trainingul va avea loc în Bucureşti, Calea Plevnei, nr. 61, etaj 1,  Este aproape de staţia de metrou Eroilor, iar clădirea este situată în spatele Operei Romane. - Găsiţi mai jos harta locaţiei:

Pentru mai multe detalii privind localizarea sălii de curs şi a mijloacelor de transport accesați secțiune Contact.

Programul desfăşurării cursului:

Luni  18.00-20.00

Marti liber (lucru individual)

Miercuri  9.00-17.00

Joi 9.00 – 17.00

Vineri 9.00 – 17.00

Sâmbătă 9.00 – 17.00

Duminică 9.00 – 14.00 examen acreditare CNFPA – probă teoretică şi probă practică

Înainte de a te decide ce cursuri ţi se potrivesc, vizitează descrierea aferentă fiecărui curs, iar ori de câte ori ai o nelămurire, scrie-ne la secretariat@cursuricertificate.ro sau suna-ne acum la 0733 18 18 19 (Persoană de contact : Mihai Dumbravă– coordonator organizare curs).
 
TRAINER: Mihai Dumbrava


Primul lucru pe care trabuie să îl faci este să nu te oprești. Învață pentru tine, de la oricine poți învăța prin exemplu și contra exemplu. Încearcă să rămâi motivat și să motivezi pe cei din jur. Rămâi devotat planurilor tale, intereselor pe care lei ai și respectă interesele grupului din care faci parte. Un formator are nevoie de multe calități dar mai ales, are nevoie de o metoda eficientă pentru a le pune în evidență și pentru a le face utile.

Expertiză: management, marketing, vânzări, comunicare, branding, formare profesională, resurse umane

Experientă :

–    Trainer în cadrul SC INNOVATION AND BUSINESS – susținerea de cursuri de Comunicare și Vânzări

–    Business consultant – eficientizarea resurselor proprii și micșorarea cheltuielilor de promovare

–    Diverse funcții și voluntariate în organizatii nonguvernamentale, acumulând o vastă experiență în domeniul resurselor umane

Educatie si formare:

–    Absolvent al Facultații de comuncare, relații publice și jurnalism

–    Formator acreditat CNFPA

Înscrie-te acum!

 

Share